Renovată după 32 de ani

Vești bune pentru constănţeni. De acum, pacienții care au nevoie de tratament într-o bază de recuperare, pot beneficia de proceduri, la cele mai înalte standarde, chiar la Constanța prin Casa de Asigurări de Sănătate. Și asta deoarece, a fost redeschisă secția de Balneofizioterapie din cadrul Policlinicii nr. 2 Constanța.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au declarat că, de săptămâna aceasta, bolnavii se pot trata, din nou, pe secția de Balneofizioterapie din cadrul Policlinicii nr. 2 Constanța.

„Secția care a fost înființată în anul 1986 și nu beneficiase niciodată de investiții, a fost complet reabilitată, cu fonduri europene și de la Consiliul Județean Constanța, astfel că acum dispune de o bază de tratament ultramodernă. Prin urmare, pacienții care au nevoie de tratament într-o bază de recuperare, trebuie să știe că pot beneficia de proceduri, la cele mai înalte standarde, doar în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi.

Baza de tratament este structurată pe patru nivele și dispune de cabinete atât pentru hidrotermoterapie, electroterapie, aerosoloterapie, kinetoterapie adulți și copii, saună și masaj.
Totodată, aparatura aflată în dotarea centrului este de cea mai înaltă tehnologie, iar la dispoziția pacienților stă o echipă medicală complexă  de kinetoterapeuți și maseuri. Baza de tratament este deschisă zilnic, de luni până vineri, între orele 7.00 şi 15.00.
O cură de tratament presupune zece zile, adică 40 de proceduri, iar un pacient asigurat are dreptul la două cure pe an. Programările și tratamentele se efectuează în limita bugetului aprobat de CJAS. Modernizarea clinicii a fost făcută cu fonduri europene și  bani de la Consiliul Județean Constanța.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole