Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educației. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de numire în funcție. Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea  acestui minister.

La trei zile de când Liviu Dragnea a anunţat că Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educaţiei, senatorul PSD  primeşte şi acceptarea oficială din partea preşedintelui Klaus Iohannis, acesta semnând decretul de numire. Şeful statului anunţase anterior că în cazul senatoarei PSD, este nevoie de o analiză, spre deosebire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul a fost semnat la scurt timp după nominalizarea sa.

“Aici o să dureze un pic mai mult. S-ar putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică, la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus doamna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a afirmat Klaus Iohannis.

Vineri a expirat și interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educației. De numele Ecaterinei Andronescu se leagă desfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, cu toate că acestea fuseseră înfiinţate tot într-un mandat al ei. Andronescu a mai condus Ministerul Educaţiei în perioada 2000-2003, 2008-2009 şi iulie-decembrie 2012.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole