Alertă de vreme rea

După căteva săptămâni în care temperaturile au fost mai mari decăt limita normală pentru această perioadă, a venit timpul ca iarna să-și intre în drepturi. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului valabilă până duminică, la ora 12.00. Nici Dobrogea nu va scapa de vremea urâtă.

De câteva zile, vremea rea a pus stăpânire pe toată țara. În Dobrogea, temperaturile sunt foarte scăzute pentru această perioadă, iar mercurul în termometre va continua să coboare, astfel încât, vom ajunge la temperaturi sub 0 grade.
Pentru perioada imediat următoare,  meteorologii nu vin cu vești bune. Duminică noaptea, luni și marți, o nouă masă de aer rece va veni peste Dobrogea și va aduce precipitații mai însemnate cantitativ.
În continuare, vântul va prezenta intensificări susținute, cu rafale în general de 60 de km/h, lucru care va amplifica senzația de rece.
De asemenea, la munte, în judeţele Suceava şi Neamţ, se vor  înregistra intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90 – 100 de kilometri pe oră. Potrivit specialiștilor, zăpada spulberată va determina scăderea vizibilităţii.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole