Scandal la Teatrul de Stat din Constanța

Un scandal de proprți a izbucnit la Teatrul de Stat din Constanța.  Mai mulţi actori acuză conducerea instituţiei de abuzuri, printr-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Județean Constanța. În apărarea sa, managerul teatrului, actrița Dana Dumitrescu, spune că toate aceste acuzații sunt calomnii, fără nicio susținere și promite că va demonta aceste acuzații.

Scandalul a izbucnit după ce șase actori, angajați ai Teatrului de Stat Constanța, au adresat o scrisoare președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, în care semnalează, în 20 de puncte, „abuzuri decizionale în interes personal”, ce ar fi fost făcute de actualul manager al instituției, actrița Dana Dumitrescu. Aceasta este acuzată de favorizarea unor angajați și de lipsă de transparență. În plus, managerul este acuzat și de lipsa de promovare a instituției.

„Distribuţiile spectacolelor sunt hotărâte în mod abuziv şi discreţionar chiar de directoare, pe baza simpatiilor sau antipatiilor. Nu se prezintă propunerile de spectacole Consiliului Artistic, alegerea repertoriului de spectacole fiind făcută exclusiv şi subiectiv de directoarea Dana Dumitrescu, conform intereselor proprii. De aici, prezenţa în repertoriu a unor producţii slabe din punct de vedere calitativ”, se arată în scrisoarea deschisă.

Printr-un comunicat de presă transmis, Dana Dumitrescu îşi prezintă punctul de vedere referitor la scrisoarea apărută în spaţiul public.

„Informaţia că „aproape jumătate dintre actorii Teatrului de Stat din Constanţa au semnat o scrisoare deschisă…”  este FALSĂ şi deformează în mod manipulator dimensiunea reală a grupului „protestatar”. Teatrul de Stat Constanţa are 24 de actori angajaţi şi 19 colaboratori, iar scrisoarea este semnată de către 7 actori (din care 6 angajaţi şi unul colaborator)”, spune directorul.

Totodată, managerul instituției a spus că toate aceste acuzații sunt calomnii, fără nicio susținere și a promis că va demonta aceste declarații, într-o conferință de presă.
Potrivit purtătorul de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, va trimite o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanţa.

„Domnul președinte știe de problema de la Teatrul de Stat. A discutat deja cu actorii nemulțumiți și săptămâna viitoare, în cursul zilei de luni, ii așteaptă la Consiliul Județean la discuții. Ulterior se va organiza o discuție cu toate părțile implicate, inclusiv cu doamna Dumitrescu. În paralel, domnul președinte va trimite la Teatrul de Stat o echipa a corpului de control”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă.

Teatrul de Stat Constanţa se află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.  Acesta a fost fondat în anul 1951 şi a funcţionat, de-a lungul timpului, sub mai multe denumiri. Colectivul artistic şi tehnic administrativ este format din 70 angajaţi şi 14 colaboratori. Sala teatrului are o capacitate de 274 locuri.

Cele mai Accesate Articole