O nouă expertiză în cazul Beirut

Restaurantul Beirut din Constanța, în care 3 tinere și-au găsit sfârșitul, a fost din nou expertizat. Inculpații au cerut o noua evaluare. Aceștia cred că focul a pornit de la instalația electrică și nu de la coșul de evacuare. Au trecut patru ani de la tragedie iar procesul se află încă pe rolul Curții de Apel Constanța.

În primă instanță, patronul restaurantului Beirut, George Karam a fost condamnat la zece ani de închisoare și 3 milioane de euro despagubiri morale și materiale. A fost găsit vinovat de moartea Mihaelei Tuca, Nicoletei Cengher și a Nicoletei Vasilițeanu. În prezent, acesta declară că scânteia a pornit de la instalația electrică pe care o împărțea cu restaurantul vecin.
La Constanța au sosit astăzi experții în electricitate. Două mame și-au unit durerea în fața ruinelor și și-au strigat revolta după ce judecătorii au dat curs cerințelor celor  pe care ele îi consideră vinovați de moartea fetelor lor.
Noua expertiză va fi trimisă instanței până pe data de 11 decembrie. Cercetările începute astăzi le fac pe rudele fetelor moarte să creadă că procesul va fi tergiversat câteva luni bune. În urmă cu patru ani, Parchetul General l-a acuzat pe George Karam de nu mai puțin de 47 de infracțiuni.

Cele mai Accesate Articole