Școli închise din cauza frigului

Au fost închise primele unități de învâțământ din cauza vremii. O şcoală generală şi două colegii din oraşul Galaţi au cursurile suspendate, în condiţiile în care unităţile nu au încălzire. În alte 10 instituţii şcolare elevii şi profesorii tremură de frig, iar orele de curs au fost scurtate.

13 şcoli din oraşul Galaţi sunt încălzite cu ajutorul centralelor termice, însă acestea nu pot fi folosite pentru că lucrările comandate de Primărie cu privire la instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unităţile de învăţământ aşteaptă autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze. Peste o mie de elevi au fost trimiși acasă, în timp ce în alte zece unităţi şcolare programul a fost scurtat.
Autorităţile locale spun că problema alimentării cu gaz va fi rezolvată în următoarele zile. La şase dintre unităţile afectate sistemul de termoficare urmează să fie pornit chiar de săptămâna viitoare.
Unităţile şcolare aflate în această situaţie au fost debranşate de la reţeaua urbană de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe. Deoarece municipalitatea a alocat cu întârziere fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice, 13 şcoli din Galaţi nu au obţinut încă avizele pentru conectarea la reţeaua de gaze. Procedurile au fost îngreunate de faptul că de această activitate nu se ocupă decât o singură firmă.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole