Tradiții la Casa Albă

Sezonul sărbătorilor de iarnă a demarat la Casa Albă. Melania și Donald Trump au participat cu entuziasm la evenimentele tradiționale, care au făcut deliciul publicului.

Casa Albă se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. Locatarii clădirii prezidențiale au întâmpinat cu zâmbetul pe buze sosirea bradului de Crăciun, care va fi instalat în acest an în Camera Albastră.  Îmbrăcați festiv, Melania și Donald Trump au coborât scările reședinței și s-au îndreptat spre caleașca în care era așezat bradul. Decorată de sărbătoare, aceasta a poposit în zona Nord Portico a Casei Albe. Cuplul prezidențial s-a ținut de mână pe tot parcursul ceremoniei de primire a bradului. Veseli, soții Trump s-au plimbat în jurul trăsurii și au admirat pomul în timp ce o fanfară militară a cântat vestitul colind „O, brad frumos!”.
Festivitatea s-a bucurat în acest an și de prezența președintelui american care a salutat cordial presa sosistă la eveniment. Potrivit tradiției, liderul de la Casa Albă nu participă la această ceremonie. Bradul a fost dăruit de Larry Smith, proprietarul fermei Mountain Top Fraser Fir din Carolina de Nord:

“Mă simt de parcă aş fi câştigat în cele din urmă Super Bowl. Este o mare onoare să reprezint industria bradului de Crăciun prin oferirea Bradului de Crăciun oficial al Casei Albe în 2018”, a declarat Larry Smith

Proprietarul firmei Mountain Top s-a aflat la a cincea sa încercare de a câștiga onoarea de a dărui un brad Casei Albe. Pomul a fost selectat în urma unui concurs organizat în vara anului trecut de Asociația Națională a Bradului de Crăciun.
Lista din acest an a norocoșilor Casei Albe a continuat cu selectarea fericiților câștigători ai grațierii efectuate de Administrația prezidențială cu ocazia Zilei Recunoștinței. Aceștia se numesc ”Mazăre” și ”Morcov” și sunt doi curcani aleși pe sprânceană, așa cum cere tradiția. Frumusețea și personalitatea lor i-au recomandat pentru alegerea din rândul a 50 de păsări crescute la o fermă din Dakota de Sud.
Pentru a scăpa de stresul întâlnirii oficiale de la Casa Albă din ziua grațierii, pentru cei doi curcani a fost pregătită o cameră în care să se relaxeze.
Curcanii nu vor ajunge pe masă de Ziua Recunoștinței și vor fi cazați până la sfârșitul vieții într-un complex din campusul Universității Virginia Tech.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole