Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Sud Agigea

Jucării în valoare de peste 70.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea. Bunurile au fost reținute în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China. Marfa avea ca destinatar o societate comercială din municipiul București. La cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este cetăţean libanez, în vârstă de 45 de ani, cu reședința în municipiul București.
În urma controlului, au fost descoperite 1.716 jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, bunurile ar fi ajuns la valoarea totală de 73.560 lei. Jucăriile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu cea înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole