Rețea de trafic de migranți, destructurată

Percheziții de amploare în această dimineață în Timișoara și București. A fost anihilată una dintre cele mai importante grupări de trafic de migranți. În ultimele șase luni, membrii rețelei au încercat să scoată din țară peste 150 de persoane.

Nu mai puțin de 21 de adrese din Timișoara și capitală au fost vizate de acțiunea din această dimineață. Polițiștii au anihilat una dintre cele mai importante grupări de trafic de migranți. Potrivit anchetatorilor, în ultima jumătate de an, membrii rețelei au încercat să scoată din țară peste 150 de persoane pe care le transportau cu camioane, microbuze sau taxiuri. În cauză au fost emise mai multe mandate de aducere. Acuzațiile care li se aduc membrilor acestei rețele sunt de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
Filiera, extrem de bine organizată, acționa pe relația Siria – Turcia – Grecia – Bulgaria – Romania. Migranții aveau ca destinații finale Germania, Franța ori Marea Britanie. Oamenii legii spun ca transfugii plateau pentru transport între 10.000 si 15.000 de euro.
La descinderi au fost angrenați peste 120 de polițisti de frontieră, ofițeri de la Crimă Organizată, jandarmi și procurori DIICOT de la structura centrală. Mai multe persoane au fost duse la audieri.
Persoanele în cauză vor fi cercetate pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole