Viscolul a făcut ravagii în județul Constanța

La Constanța episodul de vreme rea care a cuprins întreg județul a atins noaptea trecută apogeul. Vântul puternic a viscolit zăpada iar pe mai multe drumuri județene s-au format suluri. Două TIR-uri au derapat pe drumul național care leagă Constanța de Negru Vodă și zeci de șoferi au fost nevoiți să aștepte ore întregi ca să poată ajunge acasă. Nici utilajele de deszăpezire nu au scăpat de furia vântului, unul dintre ele a fost aruncat în afara carosabilului.

De ce s-au temut cel mai tare autoritățile, nu au scăpat. În zona localităților Mereni, Osmancea și Topraisar, pe drumul național 38, zeci de mașini au fost oprite de polițiști și nu au mai fost lăsate să înainteze, după ce două tiruri au derapat și au blocat drumul.
Și un autocar cu turiști moldoveni care trebuia să ajungă la Istanbul a fost oprit și nu a mai putut să își continue drumul.
În tot acest timp utilajele de deszăpezire au patrulat în zonă și au curățat carosabilul. La un moment dat, unul dintre ele a fost aruncat de viscol în șanțul de pe marginea drumului.
Pe tot parcursul zilei de astăzi vremea se va menține deosebit de rece în toată țara, iar în sud-est se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteză de până la 60 km/h.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole