Festivalul Enescu, regal muzical

2.500 dintre cei mai valoroşi artişti ai lumii vor prezenta la Bucureşti 84 de concerte şi recitaluri la ediţia din 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu. Evenimentul va aduce în faţa publicului premiere, atât din perspectiva prezenţelor artistice, cât şi din cea a spectacolelor propuse.

O dată la doi ani, 120.000 de oameni se adună în București să vadă și să asculte cele mai bune orchestre din lume și cei mai talentați artiști. Festivalul propune o pauză de meditație și inspirație pe teritoriul muzicii clasice și al sălilor de concerte, acolo unde oameni din toate colțurile lumii, indiferent de origine, statut social, credință, culoare sau gen, cooperează pentru a produce momente de mare intensitate și frumusețe.
În premieră absolută, la ediţia 2019 a festivalului, Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de două ori – de orchestra Maggio Musicale Fiorentino şi de Orchestra Radio Berlin. Festivalul George Enescu aduce la București, vârfurile mondiale ale muzicii, onorând astfel unul dintre cei mai interesanți și  apreciați compozitori moderni ai lumii, românul George Enescu.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole