Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei

Astăzi, Mănăstirea  Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța își sărbătorește hramul. Mii de credincioși vin să se roage aici pentru sănătatea lor și a celor dragi.  Ca în fiecare an, cozile pentru a ajunge la peșteră se întind pe sute de metri.

Și în acest an, slujba închinată Sfântului Apostol Andrei, a adus la peștera din apropierea comunei constănțene Ion Corvin, mii de oameni, formându-se cozi lungi de câțiva kilometri. În pofida vremii de afară, credincioși din toate colțurile țării au venit să se închine în Peștera Sfântului Apostol Andrei.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Inalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi străinătate.
Sfântul Andrei a fost cel care a propovăduit religia creștină în teritoriile de pe lângă Marea Neagră, ajungând și în Dobrogea. Astăzi, aproape de localitatea Ion Corvin, din județul Constanța, se găsește peștera Sfântului Andrei, unde apostolul a locuit câțiva ani. După 1990, aici au fost ridicate două biserici, iar peștera s-a transformat într-un loc de pelerinaj pentru toți creștinii ortodocși. În primăvara anului 1994, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât ca Sfântul Andrei să fie socotit ocrotitorul Dobrogei.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole