Verificări la zeci de societăți din porturile maritime. Acțiunea “EYES ON HARBOUR 2018”

Poliţia  Transporturi  a demarat, săptămâna trecută, acțiunea “EYES ON HARBOUR 2018”.
Aceasta a vizat respectarea legislaţiei în materie vamală şi fiscală, a protecţiei dreptului de proprietate industrială şi a drepturilor de autor, precum şi protejarea consumatorilor şi combaterea concurenţei neloiale urmare a derulării operaţiunilor comerciale prin porturile maritime.
Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au acționat și pentru prevenirea sustragerilor din obiectivele aflate în incinta complexului portuar maritim şi respectarea normelor de conduită rutieră în zona portuară.
”Echipele de control au verificat 66 de societăţi comerciale, 36 de containere şi 578 de persoane şi autovehicule. Verificările s-au soldat cu constatarea a 5 infracţiuni (2 la Legea 84/1990 privind confecţionarea şi vânzarea verighetelor din aur pentru populaţie şi 3 la Codul Penal).
Totodată, au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 48.100 de lei şi au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.460 de lei.
În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, reprezentanţi din cadrul birourilor vamale de frontieră din Constanţa şi Constanţa Sud, Gărzii Forestiere şi inspectori antifraudă din Constanţa”, transmite Poliția Transporturi.

Cele mai Accesate Articole