La Betleem, steaua sus răsare!

La Betleem, steaua a răsărit din nou! Vestea apropiatei sărbători a Nașterii Domnului a fost celebrată prin tradiționala aprindere a luminițelor bradului de Crăciun.

Betleemul s-a înzestrat cu straie sclipitoare! Magia sărbătorilor de iarnă a îmbrăcat orașul în haina poleită a unui tărâm de basm. Luminițele pomului de Crăciun și-au dezvăluit strălucirea în străvechea citadelă creștină Viflaim și au vestit apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului. Tradiționala ceremonie a aprinderii beculețelor s-a desfășurat în prezența edilului orașului și a unui numeros public.

“Pentru a anunţa începerea gloriosului sezon al Crăciunului 2018-2019, vreau să invit întreaga lume la Betleem, lăcaş al legendarului Crăciun, leagăn al naşterii lui Iisus şi cămin al Mântuitorului lumii.”, a declarat primarul Betleemului, palestinianul Anton Salman.

Bradul a fost amplasat în fața Bisericii Nașterii Domnului. Lăcașul de cult  a fost construit pe locul unde s-a aflat ieslea în care s-a născut Domnul Nostru Iisus Hristos. Beculețele, globurile și ghirlandele de beteală alcătuiesc feeria multicoloră care împodobește imensul pom de Crăciun. Artificiile și colindele au acompaniat ceremonia lansării sezonului sărbătorilor de iarnă.
Mii de turiști vizitează în această perioadă Viflaimul, leagănul creștinismului.
Ortodocșii, catolicii și armenii, cele trei rituri creștine din oraș, se reunesc în zilele de 24 și 25 decembrie pentru a celebra împreună sărbătoarea Nașterii Domnului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole