Caz revoltător la Alba Iulia

Caz revoltător la Alba Iulia. Peste 20 de copii au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului pentru că nu au avut cazare. Ei au fost prezenți în orașul Marii Uniri pentru a sărbători Ziua Națională. Pe timpul nopții, unui copil i s-a făcut rău, iar grupul a fost dus la un colegiu.

Peste 22 de copii din Olt, de la Şcoala Gimnazială Dăneasa, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au venit la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională. Aceștia însă nu au avut cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Unuia dintre copii i s-a făcut rău iar profesorul de religie care însoțea grupul a sunat la 112. Copilul a fost dus la spital, pentru mai multe investigaţii. La Catedrala Reîntregirii Neamului au ajuns mai multe autospeciale SMURD, iar toţi copiii au fost evaluaţi.

„A dat dovadă de iresponsabilitate. Nu pleci în excursie cu douăzeci şi ceva de copii până nu le asiguri cazarea”, afirmă Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

După ce a primit îngrijirile de specialitate în cadrul spitalului, băiatul şi-a revenit. Ulterior, el şi colegii lui au fost cazaţi la internatul unui colegiu din Alba Iulia unde a fost amenajat un spital de linia întâi. Acestora li s-a oferit cazare şi masă. După incident, familia elevului care s-a simţit rău i-a spus profesorului că a pus degeaba paramedicii pe drumuri.
Profesorul care a organizat excursia la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia se scuză: părinţii ştiau care este planul şi nici ei, nici directorul şcolii nu au obiectat nimic la ideea ca elevii să doarmă în catedrală şi să plece apoi cu trenul spre casă în toiul nopţii.
Inspectorii şcolari vor ancheta modul în care profesorul de religie a organizat excursia cu cazare la catedrală şi vor stabili pedeapsa pentru dascăl.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole