România va sta mai bine la capitolul autostrăzi

Reprezentanții Guvernului vin cu noi promisiuni în ceea ce privește extinderea autostrăzilor din România. Prin urmare, până la sfârşitul acestei luni ar trebui să avem încă 60  kilometri de autostradă şi 144 kilometri de cale ferată.

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a promis ,în cadrul unei emisiuni TV, că la sfârșitul lui 2018, România va sta mai bine la capitolul autostrăzi. Mai exact, acesta a dat asigurări că se vor finaliza, în total, 113  kilometri de autostradă și 187 de cale ferată. De asemenea, Vâlcov a mai afirmat că, anul acesta au fost daţi în folosinţă 53 de kilometri de autostradă, iar până la sfârșitul acestei luni, românii vor putea circula pe încă 60 de km de autostradă. Acesta a mai specificat că, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere poate fi demis, dacă, până la 31 decembrie lucrările nu vor fi gata.

„Este un angajament în mapa doamnei prim-ministru din partea actualului director al CNAIR de 101 kilometri, până la sfârşitul anului. Bineînţeles că, pe 31 decembrie, doamna prim-ministru va trebui să ia o decizie, într-o parte sau în alta”, a precizat Vâlcov.

Totodată,  consilierul Vioricăi Dăncilă a subliniat în afirmațiile sale și lipsa de comunicare a miniștrilor, care a dus și la demiterea lor din funcții:

„Când ne uităm din afară pare că nu s-a schimbat nimic, dar, când intrăm în birourile miniștrilor, n-ar trebui să intrăm, și acesta este motivul pentru care au fost schimbați de fiecare dată: au uitat să comunice. Sunt atâtea lucruri făcute, încât au uitat să comunice”, a afirmat acesta.

Potivit fostului șef de la finanțe, Darius Vâlcov, cei 64 de kilometri de autostradă construiţi de Bechtel au costat 6,4 miliarde de lei.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole