Peste 1.000 de constănțeni la Urgențe. Infecții respiratorii și fracturi după căzături pe gheață

Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat că peste 1.000 persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de vineri, 30 noiembrie până luni, 3 decembrie 2018.
Au avu nevoie de îngrijiri medicale aproximativ  770 adulți și peste 300 copii.
Dintre aceștia 265 (74 copii, 191 adulți) au fost internați.
”Cele mai multe internări au fost în secția Pediatrie. Din cei 74 copii spitalizați, 3 au fost internați la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică și 71, în secția Pediatrie. Predomină, ca și săptămâna trecută, tot bolile respiratorii. Colectivitatea, temperaturile extreme, ceața dar și vântul care face ca temperatura resimțită să fie mult mai scăzută, sunt principalele cauze ale îmbolnăvirilor.
In aceste zile a crescut și numărul pacienților internați la Ortopedie –Traumatologie. Numai în ultimele 3 zile au fost internate de urgență 21 de persoane. In momentul de față, gradul de ocupare al secției este maxim. Majoritatea pacienților au suferit fracturi din pricina alunecării pe gheață.
Medicii recomandă populației să nu amâne consultația, în cazul producerii unui traumatism. Este esențial ca pacientul să fie investigat corespunzător și, dacă este cazul, supus în timp util intervenției chirurgicale”, se arată într-un comunicat al SCJUC.

Cele mai Accesate Articole