Primăria orașului Năvodari prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii oferă copiilor activități socio-educative și consiliere psihologică

Primaria Orasului Navodari prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii, situat in str. Sanatatii, nr.3 (langa Serviciul Taxe si Impozite), ofera copiilor urmatoarele servicii Activitati Socio-Educative si Consiliere Psihologica.
Centrul acorda servicii sociale de zi, fara cazare, copiilor aflati in dificultate si familiilor acestora, avand ca scop dezvoltarea de programe socio-educative adecvate varstei, nevoilor, in vederea prevenirii separarii copilului de familie si cresterea calitatii vietii copiilor. Serviciile oferite de centru sprijina demersurile propriei familii, scolii, etc, corespunzator nevoilor individuale ale copilului in contextul sau socio-familial.
Beneficiarii serviciilor sociale acordate in Centrul de zi sunt copiii si familiile acestora, care locuiesc pe raza orasului Navodari si se afla in situatie de dificultate, respectiv:

copiii si parintii carora li se acorda prestatii si servicii destinate prevenirii separarii lor;
copiii din familii monoparentale;
copiii cu unul sau ambii parinti plecati in strainatate;
copiii cu un grad ridicat de abandon scolar;
copiii aflați in situatii de risc de abandon, neglijare, abuz, sau orice alta situatie de risc psiho-social in care se afla copilul la un moment dat;
copiii care beneficiaza de o masura de protectie speciala, respectiv plasament familial sau tutela;
copiii care au beneficiat de o masura de protectie speciala si au fost reintegrati in familie.

Serviciile sociale oferite de Centrul de Zi pentru Copii, prin personalul sau, vizeaza urmatoarele:
Activitati Socio-Educative: activitati de socializare; activitati de extindere a campului de cunoastere; dezvoltarea limbajului si a comunicarii; norme de comportare in societate; activitati de creatie; activitati de petrecere a timpului liber -> educatie plastica, desfasurarea de activitati ludice, sportive, audiere de cantece, povesti, poezii, dans, stimularea talentelor culturale si artistice; educare/formare de abilitati -> dezvoltarea calitatilor atentiei, formarea deprinderilor de studiu individual, motivare scolara; insusirea deprinderilor de igiena si viata sanatoasa, in vederea unei dezvoltari armonioase a copiilor.
Consiliere Psihologica: sprijin pentru depasirea dificultatilor create de plecarea parintilor in strainatate; suport pentru depasirea evenimentelor traumatizante resimtite de copil – divortul parintilor, decesul unui membru al familiei, violenta in familie, etc.; consilierea familiilor si a copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala, respectiv plasament familial, tutela; dezvoltarea increderii in propria persoana si a stimei de sine, responsabilizare, motivare pentru activitatea scolara; transmiterea unor valori, principii de viata; identificarea si constientizarea comportamentelor defectuoase si inlocuirea acestora cu cele dorite.
In perioada urmatoare, serviciile oferite de Centrul de Zi pentru copii, vor include si:

activitati de Logopedie si
activitati educationale de sprijin pentru efectuarea temelor scolare si recuperare scolara

Pentru mai multe detalii va puteti adresa Directiei Asistenta Sociala, din cadrul Primariei Navodari, tel. 0241/760.822.
Sursa: http://www.primaria-navodari.ro/oras/stiri/839-primaria-orasului-navodari-prin-intermediul-centrului-de-zi-pentru-copii-ofera-copiilor-activitati-socio-educative-si-consiliere-psihologica
Articolul Primăria orașului Năvodari prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii oferă copiilor activități socio-educative și consiliere psihologică apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole