Guvernul Franței cedează

Guvernul Franței îngroapă securea războiului și se supune voinței poporului. După protestele violente, executivul francez a anunțat marți noi măsuri fiscale care să stopeze nemulțumirile cetățenilor.

Protestele violente din capitala Franței nu au rămas fără răspuns. Guvernul de la Paris a dat curs revendicărilor cetățenilor și a transmis marți că renunță la aplicarea unor măsuri fiscale. Decizia anunțată de executivul francez se referă la suspendarea pe o perioadă de șase luni a majorării taxei pe carburanți, a tarifelor la electricitate și gaze naturale, dar și a controalelor stricte privind emisiile autovehiculelor.

“Pentru nici o taxă nu merită să fie pusă în pericol unitatea națiunii. Francezii nu vor nici creșteri de impozite, nici noi taxe. Dacă impozitele vor scădea, va trebui ca și cheltuielile publice să scadă. Francezii care au purtat vestele galbene își iubesc țara. Noi împărtășim aceste valori.”, a declarat premierul Edouard Philippe.

Prim-ministrul francez a îndemnat la calm, solicitând ca viitoarele manisfestații să fie anunțate oficial și să se desfășoare pașnic. Întrunirea cu premierul Philippe, programată pentru marți, a fost anulată de protestatarii din mișcarea ”Vestelor Galbene”, după ce unii dintre ei au primit amenințări cu moartea.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole