Campionii Europei la bani cheltuiți pe mancare

Dacă România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cheltuielilor pentru sănătate, educație sau referitor la calitatea vieții, iată că datele ultimului studiu Eurostat arată că suntem și campioni… Campionii Europei la cheltuirea banilor pe mâncare și băutură. Potrivit statisticii, românii cheltuie dublu faţă de Franţa şi triplu faţă de Irlanda, Luxemburg şi Regatul Unit.
https://www.youtube.com/watch?v=Uz5B-MK4exU
O statistică dată marţi publicităţii de Eurostat arată că, familiile din statele Uniunii Europene au alocat anul trecut puțin peste 12% din cheltuielile lor totale pentru mâncare și băuturi non-alcoolice. Este a treia cea mai importantă categorie de cheltuieli pentru o familie europeană, după apă, energie electrică și gaze, care au însemnat aproximativ 24% și după transport care a reprezentat 13 procente.
Iată că la acest capitol, România este campioană. Ponderea banilor dați pe băutură și hrană urcă la 33%, dublu faţă de Franţa şi triplu faţă de  Irlanda, Luxemburg şi Regatul Unit. Și românii recunosc că cei mai mulți bani îi dau pe mancare.
La polul opus se află Marea Britanie, cu 11.5% și familiile austriece, care nu alocă mai mult de 13% pe alimentație. În schimb, românii nu par să fie prea preocupați de vestimentație, ei alocă 3,5% pentru haine, față de 5 procente media europeană. Același lucru se întâmplă și când vorbim de achiziția unei mașini.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole