Gerul face victime

Gerul din ultimele zile a dus la pierderi de vieți omenești. Patru oameni au murit la Galați din cauza frigului. Două dintre victime au fost găsite în stradă, acolo unde îți ducea traiul.

Trei bărbaţi şi o femeie au murit în ultimele zile din cauza frigului în judeţul Galaţi. Victimele sufereau de diferite boli sau consumaseră alcool şi au rămas peste noapte în frig, în condiţiile în care temperaturile nocturne au fost negative.
Oamenii fără adăpost sunt cei mai vulnerabili în această perioadă, când temperaturile sunt mult sub pragul de îngheț. La adăpostul din Galați, oamenii străzii găsesc oricând un pat liber și o masă caldă. În ultimele săptămâni, aproape 40 de persoane au ajuns aici.
Autoritățile locale au început să-i strângă de pe străzi și să-i ducă în adăposturile de noapte. Din păcate, mulți dintre ei refuză să rămână acolo și pleacă înapoi în frig, pe stradă.
Iarna abia începe iar medicii îi sfătuiesc pe cei care au probleme de sănătate, în special persoane care suferă de boli cardio-vasculare, să evite expunerea prelungită la frig.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole