Vine Moș Nicolae!

Moş Nicolae vine în această noapte şi le aduce copiilor cuminți cadouri, iar pentru acest lucru el are nevoie de ajutor. Așa că, părinții și bunicii, ajutoarele Moșului, au plecat în căutarea cadourilor. Mulți au bugetul limitat, astfel că se rezumă doar la câteva dulciuri, urmând ca de Crăciun, bătânul cu barbă albă să vină cu traista plină.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii știu că trebuie să își lustruiască ghetuțele deoarece Moș Nicolae va veni să le aducă daruri. Tradiția  spune că, micuții care au fost neascultători primesc lângă dar și o nuielușă. Asta pentru a își aduce aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor. Se pare că aceasta nu mai este la modă, părinții preferă să îi bucure pe cei mici, indiferent dacă au făcut prostioare sau nu.
Se pare că cele mai căutate sunt dulciurile, iar bugetul este stabilit la fața locului.
Tradiția spune ca însuși Sfăntul Nicoale a ajutat trei fete sărmane din orașul său, aducandu-le în dar noaptea, daruri de zestre. Casa în care locuiau cele trei fete era una sărăcăcioasă, iar tatăl lor plănuia să le vândă pentru a scapa de sărăcie. Sfântul Nicolae a auzit ce urma să se întâmple si astfel, a venit noaptea pe furiș, și a aruncat pe geam în camera fetei celei mari, gata de măritiș, o pungă cu galbeni. Povestea s-a repetat și pentru cea de a doua fată, însă când a venit vremea celei de a treia, tatăl lor a stat de paza să afle cine este acela care face atat mult bine fetelor lui. În noaptea cu pricina, cand părintele celor trei stătea la pândă, Nicolae s-a urcat pe casă și a dat drumul pe horn unei pungulițe cu galbeni, care a aterizat într-o șosetă pusă la uscat. Când tatăl fetelor a văzut minunea, a fost rugat de Nicolae să păstreze secretul. De atunci și până astăzi, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, copiii primesc daruri de la Moș Nicolae.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine; George Dima

Cele mai Accesate Articole