Tragedie în Munții Bucegi

Tragedie pe Valea Morarului. Doi turişti care urcau pe Munții Bucegi au dat peste trupul fără viaţă al unui bărbat surprins de avalanşă. Acesta a fost găsit într-o zonă periculoasă în care s-au mai înregistrat pierderi de vieți omenești. Salvamontiştii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de aceeași avalanşă.

Trupul bărbatului a fost descoperit, duminică după amiaza, la 2200 de metri altitudine, pe un traseu periculos din Munții Bucegi, într-o zonă care nu este inclusă în traseele turistice.

”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat șeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.

Conform acestuia, avalanșa s-ar fi produs pe partea superioară a Văii Morarului. Mai mult decât atât, în zonă, au fost găsite şi alte urme de paşi, iar salvamontiştii nu exclud posibilitatea ca o a doua victimă să fie sub zăpadă.
Specificăm că, în apropiere de locul în care a fost găsit trupul bărbatului, în urmă cu 14 ani, au fost ucişi de o avalanşă, cinci schiori. Prin urmare, salvamontiştii vă avertizează să nu urcaţi pe munte în această perioadă. Toate traseele ce leagă Bușteni de platoul Bucegi sunt închise încă din noiembrie. În zona montană înaltă, stratul de zăpadă măsura duminică dimineaţă 65 de centimetri la Vârful Omu şi 44 de centimetri la Bâlea-Lac, din care ultimii 15 centimetri s-au depus în ultimele 24 de ore.
În continuare, temperaturile vor fi negative, cu temperaturi maxime cuprinse între minus 11 şi minus 6 grade, iar cele minime între minus 14 şi minus 10 grade. Se vor înregistra ninsori temporare, slabe cantitativ, care vor depune un strat nou de zăpadă de până la 10 centimetri.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole