Festivalul Filmului Kazah

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în parteneriat cu KMG International, aduce publicului cinefil românesc,  trei filme de artă în cadrul celei de-a 4-a ediții a Festivalului Filmului Kazah.

2018 marchează aniversarea Centenarului pentru România și a 27 de ani de independență pentru Kazahstan. Cu această ocazie, trei filme vor fi prezentate în cadrul Festivalului Filmului Kazah. Proiecțiile abordează subiecte puternic înrădăcinate în cultura kazahă și vor fi împărtășite publicul român în perioada 11-12 decembrie, la cinematograful Elvire Popesco.

“Aceste filme sunt mijloace prin care ne reafirmăm credința în valorile noastre universale și devotamentul pe care îl avem pentru propria cultură” a declarat Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.
„Susținem cea de-a patra ediție a Festivalului Filmului Kazah, ce va aduce cultura și valorile Kazahstanului mai aproape de publicul român” – Alexey Golovin, vicepreședintele al Grupului KMG International.

Pe durata celor două zile de festival, cei prezenți vor putea vizona filmele  Paris Song, Spirit și Destin. La sfârșitul proiecțiilor, actorii și reprezentanții studioului KazakhFilm se vor alătura publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri. De asemenea, criticul de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea festivalului.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole