Șoferii de pe ambulanță râmân sub control judiciar

Şoferii de la Serviciul de Ambulanţă din Corabia, acuzaţi că furau motorină, rămân sub control judiar. Procurorii au depus la dosar mai multe probe care îi incriminează. Totodată, judecătorii le-au respins cererea prin care doreau anularea sancţiunii.

Interceptările telefonice, depuse la dosar de procurori, arată un comportament inadecvat al suspecţilor. Şoferii, acuzați de furtul carburanților din ambulanțe, plănuiau să se răzbune pe colegele care i-au reclamat la poliţie.

“D.S.: Să vedem, cine o să mai lucreze cu ea?! Că până la urmă îi dăm teroare. Îi dau teroare psihică, o fac să plece, să renunţe!
Doamnă: Păi şi unde să se ducă? Păi stai mă puţin… Dacă nu vrei tu să lucreze cu tine, nu vrei tu să lucrezi cu ea, nici ăla, nici ăla… asta nu înseamnă că îi desface contractul de muncă.”

Mai mult decât atât, procurorii au descoperit şi cum intenţionau suspecţii să îi inducă în eroare pe cei care îi monitorizau.

“D.S.: Să vezi ce mă cert cu ea, diseară sau mâine!
Doamna: De ce?
D.S.: Eh…au făcut ele reclamaţie la poliţie, că furăm noi motorină! Şi aseară au avut ăia razie!
D.S.: Da. Şi să vezi ce fac acuma…mă duc şi umplu un bidon cu apă şi îl pun în portbagaj, să mă oprească acu’, să i-l dau!”

La dosar au fost depuse şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere în care, spun procurorii, se vede cum şoferii furau din motorina destinată ambulanțelor. Potrivit judecătorilor, probele au fost suficiente pentru a se menţine măsura controlului judiciar. Totodată, celor 13 acuzați li s-a interzis să părăsească ţara.
Deşi ambulanţierii de la Staţia Corabia nu au fost acuzaţi şi de ucidere din culpă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au început urmărirea penală în cauză, în rem, şi în ceea ce priveşte săvârşirea acestei infracţiuni. Anchetatorii investighează dacă opt persoane au murit pentru că şoferii de pe ambulanţe nu au plecat la timp către cazuri,  ori pentru că au mers cu viteze reduse. Reprezentanţii Parchetului Corabia au informaţii că uneori ambulanțele plecau la solicitări după mai bine de o oră, deşi protocolul prevede un timp de doar două minute de la primirea apelului.

„Cercetările la acest moment nu sunt extinse. Este începută urmărirea penală în cauză, în rem, în ceea ce priveşte infracţiunea de ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor, dacă se va stabili o legătură de cauzalitate între infracţiunea de ucidere din culpă şi activitatea infracţională a inculpaţilor din această cauză, să fie continuate cercetările faţă de ei pentru această faptă, a spus procurorul Lavinia Dorcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Între timp, toate cele 15 posturi de ambulanţier au fost scoase la concurs. Acestea  vor fi ocupate pe perioadă determinată, până la soluţionarea dosarului în instanţă. În momentul de față, permanenţa la Corabia este asigurată de şoferi de ambulanţă de la Slatina şi Caracal.

Cele mai Accesate Articole