Copiii, cei mai buni meșteri ai bradului de Crăciun

Împodobitul bradului de către copii devine, încet, încet un obicei în rândul tradițiilor bisericești din Năvodari. Preoții lăcașului sfânt cu hramul „Sfânta Parascheva” au invitat elevii școlilor gimnaziale Grigore Moisil și Tudor Arghezi  pentru a se bucura împreună de momentul decorării pomului de Crăciun, totul într-o atmosferă de colinde.

Timizi, sfioși, copiii au pășit în Casa Domnului. Însoțiți de părinți și de profesori au așteptat nerăbdători să afle unde se află podoabele stălucitoare cu care urmau să împodobească pomul de Crăciun.
După vorbele părintești ale preotului Pătrașcu Adrian, copiii au prins curaj și au trecut la treabă. Totul a mers strună și a prins contur în prezența corului de colindători ai școlii Grigore Moisil, care a însuflețit întreaga atmosferă cu glasurile gingașe de copii.
Cum orice treabă bine făcută merită răsplătită, așa și micul efort al copiilor, transformat până la final într-o mare bucurie,  nu a rămas nerecompensat. La terminarea bradului și-a făcut apariția și Moș Crăciun, încărcat cu daruri pentru toți copiii.
Redactor: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole