Două victime ale avalanșei din Bucegi

Avalanșa produsă, duminică, în Masivul Bucegi a omorât doi oameni, deși inițial se știa doar de unul. Una dintre victime a fost localizată încă de duminică, dar trupul nu a putut fi recuperat din cauza întunericului şi riscului de avalanşă, aşa că misiunea a fost reluată a doua zi când a fost descoperită și cea de-a doua victimă. Trupul a fost găsit fără viață îngropat la 50 de cm în zăpadă.

Bănuielile salvamontiștilor, precum că a doua victimă ar fi sub zăpadă, s-au adeverit. La aproximativ 2300 de metri altitudine, nu departe de trupul neînsuflețit, găsit duminică, aceștia au descoperit al doilea barbat, îngropat jumătate de metru în zăpadă.
Două ore a durat până când salvatorii au reuşit să scoată victima de sub nămeţi. Ambele trupuri au fost duse la cabana Diham și preluate de serviciul de medicină legală. Potrivit specialiștilor, avalanșa ar fi  putut fi provocată chiar de cei 2.
Chiar şi cu un echipament adecvat, zona rămâne una periculoasă, mai ales că nu este un traseu marcat, iar locul este cunoscut pentru avalanşele din trecut. Tot aici, în urmă cu 14 ani, 5 schiori au murit, după ce zăpada a luat-o la vale cu viteză. Cu toate astea, iubitorii  muntelui se aventurează în continuare pe Valea Morarului. Salvamontiştii avertizează să muntele nu trebuie urcat în această perioadă deoarece pericolul de avalanşă se menţine în întreaga zonă montană și există depuneri mari de zăpadă aduse de vânt, în special în zona văilor.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole