Bătaie între două clanuri

Bătaie ca-n filme între două clanuri de rromi din Calafat. Totul a pornit de la o șicanare în trafic între doi șoferi. Scandalul s-a mutat apoi pe o altă stradă din oraș, acolo unde cele două familii rivale s-au luat la bătaie cu bâte și cozi de topor. Unul dintre polițiștii ajunși la fața locului a fost rănit. Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Incidentul a pornit de la o ceartă între doi tineri în trafic. În urma conflictului pe care l-au avut, cei doi au decis să se întâlnească pe stradă ca să își regleze conturile. Fiecare dintre ei a venit însoțit de zeci de prieteni ori membri ai familiei înarmați cu bâte din lemn și pietre. Poliţiştii chemaţi la fața locului au fost depăşiţi numeric, iar intervenţia lor s-a limitat la spray-ul lacrimogen, în condiţiile în care zeci de bărbaţi înarmaţi se loveau reciproc. La un moment dat, unul dintre poliţişti a fost lovit cu parul de un interlop, după ce acesta a încercat să folosească spray-ul lacrimogen.
După scandal, mai multe persoane au fost audiate.
Cei implicaţi în scandal sunt acuzaţi de ultraj, tulburarea liniștii și ordinii publice, distrugere şi alte violenţe. Un tânăr de 18 ani, din Calafat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ancheta este departe de a fi închisă. Potrivit anchetatorilor, conflictul dintre cele două familii de rromi este unul mai vechi.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole