Femeile, victimele violenței în familie

Alexandru Budurovici împreună cu soția sa, Celine Kahn, o tânără franțuzoaică au hotărât să parcurgă distanța dintre orașele lor de origine, Năvodari și Raims cu bicicletele. Motivul care i-a determinat să parcurgă 4000 de km pedalând, la constituit o tragedie personală prin care a trecut familia lui Celine.

Alexandru a plecat din Năvodari, locul în care s-a născut și a crescut, la vârsta de 14 ani când s-a alăturat familiei care era deja stabilită în Spania. După căutări specifice vârstei, a ajuns și în Londra unde a cunoscut-o pe tânăra Celine Kahn, franțuzoaică de origine, dar ajunsă pentru studii în capitala Angliei. Din păcate, viața plină de speranță a tinerei familii a fost umbrită de o veste trăsnet care a venit de la familia lui Celine. În anul 2017 sora acesteia, în vârstă de 28 de ani a fost victima violenței în familie. Ea a fost omorâtă de fostul iubit chiar în propria casă. Pentru a depăși acest moment cumplit, Celine a simțit că în toată neputința pe care o resimțeau cu toții, trebuie totuși să facă ceva.
Stigătul sfâșietor pe care acești tineri îl fac cunoscut la tot pasul este că femeile, chiar și în statele civilizate, precum Franța și România nu sunt protejate cu nimic de autoritățile statului în cazul în care sunt victimele violenței în familie. Mărturie stau statisticile din ambele țări care arată că din ce în ce mai multe femei își pierd viața în urma violenței necontrolate a partenerului. Sora lui Celine și mama acesteia, înaintea tragediei au fost de mai multe ori la postul de poliție din….. pentru a raporta presiunile psihice pe care le făcea bărbatul. Răspunsul a fost același ca și în România..„v-a rănit cumva?., dacă nu aveți urme nu avem ce să facem..„ Astfel, această tânără familie a încercat ca prin traseul parcurs pe bicicletă din România și până în Franța să conștientizeze oamenii întâlniți în cale asupra realității crude pe care o reprezintă violența în familie.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole