Procuror constănțean, în misiune la Bruxelles

Astăzi a avut loc o misiune de lucru, la Bruxelles,  privind raportul evaluarii Poloniei pe partea de mediu.  Din această delegație face parte și expertul roman Teodor Niță.  Raportul realizat a fost adoptat iar Polonia și-a modificat legislația potrivit recomandărilor experților.

În luna iunie a acestui an, Polonia a primit vizita unei echipe de 4 experţi în probleme de mediu, pentru prevenirea şi combaterea crimelor și  infracţiunilor asupra mediului înconjurător. Experţii au verificat situaţia unor gropi de deşeuri şi nu numai, iar raportul a fost înmânat Agenţiei Europene de Mediu, la Bruxelles.  Din această delegaţie face parte şi un expert din partea României, situaţie onorantă pentru ţara noastră.  Procurorul constănţean de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, Teodor Niţă a fost invitat pentru evalua situația poluării în statele europene.
Raportul curpinde prezentarea situaţiei reale din Polonia pe partea de respectare a normelor UE în ceea ce priveşte condiţiile de mediu. Mai mult decât atât, raportul realizat a fost adoptat iar Polonia și-a modificat legislația potrivit recomandărilor experților.
Alături de Teodor Niță s-au aflat și alţi 3 experţi din Italia, Irlanda şi Polonia.  Expertul roman a fost invitat pentru evaluarea Luxemburgului și Portugaliei. În urma evaluării la care a fost supusă și țara noastră în luna noiembrie de către echipa de experți din care a făcut parte și Teodor Niță, consiliul a început să ia măsuri pentru interzicerea importului de deșeuri din Italia și Franța, către România.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole