Personajele mitologice, readuse la viață

O nouă premieră la malul mării. O tânără constănțeancă a readus la viață personajele mitologice de mult uitate. Muma Pădurii, Drăcoaica Benga care fura copiii din leagăn, zâna Samodiva și multe altele, se regăsesc în cărțile lansate, săptămâna aceasta, la Constanța. Acestea cuprind mitologia munților Bihor și Ceahlău, mitologia Mării Negre, dar și mitologia facerii lumii.

Românii au avut din toate timpurile o multitudine de obiceiuri, basme și povești referitoare la credință, regi, prințese, vrăjitoare, feți-frumoși și zmei. Etnologiștii, poeții, scriitorii și istoricii au încercat de secole să colecționeze și să păstreze basmele, poemele, baladele, dar și să descrie cât mai bine posibil obiceiurile și tradițiile legate de diferite evenimente din an. Curios este faptul că nimeni nu s-a gândit să scrie o urmare a acestor povești si basme. O tânără din Constanța a readus la viață personajele mitologice românești printr-o serie de cărți ilustrate.
Cele trei volume, dedicate copiilor, cuprind personaje precum Muma Pădurii, Vrăjitoarea Gana, Zmei, balauri, căpcăuni, uriași, Cotoroanța și mulți alții.
Cu aceste cărți illustrate, autoarea, Mihaela Pațachia, a readus la viață personaje pomenite în dicționarul de mitologie românească de Ion Ghinoiu.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole