An prolific pentru Portul Constanța

S-a tras linie! Anul 2018 a fost unul bun pentru Administrația Porturilor Maritime Constanța. Traficul de mărfuri din porturile Constanța Midia și Mangalia a crescut, anul acesta, comparativ cu 2017. Creșteri semnificative s-au înregistrat și în cazul produselor petroliere, a petrolului brut, dar și a minereurilor. În 2018, compania a avut investiții de peste 65 milioane de euro, iar cele realizate de privați depășesc 250 milioane de euro.

Potrivit conducerii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, traficul total de mărfuri înregistrat până în prezent, în porturile maritime românești, a fost de aproape 56 de milioane de tone, ceea ce înseamnă o creștere cu 4,15% mai mult, comparativ cu anul 2017.
Grupele de marfuri care au determinat creșterea de trafic au fost minereul de fier și fierul vechi, de la 3,52 milioane tone la 3,84 milioane tone. O altă creștere importantă s-a înregistrat și în cazul petrolului brut, de la 6,69 milioane tone la 6,71 milioane tone. Alte grupe de marfuri la care au fost înregistrate creșteri sunt minereurile și deșeurile neferoase.
La polul opus se află traficul de îngrășământ, care a scăzut de la 2,85 la 2,73  de milioane de tone.
Anul acesta, compania a avut investiții de peste 65 milioane de euro, iar investițiile realizate de privați depășesc 250 milioane de euro.
Pentru anul 2019, au fost anunțate 21 nave de croazieră dintre care 2 maritime.
Reporter: Oana Jărloianu : Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole