Sute de suporteri, în marș la Timișoara

300 de suporteri din Timişoara au participat la “Marşul Eroilor”, în amintirea celor care au murit în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989. “Marşul Eroilor” este organizat în luna decembrie, din anul 2005, de către suporteri ai echipei de fotbal ASU Poli din Timişoara.

Duminică seară, suporterii “alb-violeţi” s-au adunat la biserica reformată din Piaţa Maria, locul unde a început Revoluţia, acum 29 de ani.  De acolo au plecat în marş spre Catedrală, au treversat centrul oraşului şi s-au oprit la Cimitirul Eroilor.
La acţiune au participat aproximativ 300 de timişoreni, majoritatea tineri, care au dorit să aducă un omagiu eroilor care au murit în timpul Revoluţiei Române. Pe parcursul întregului traseu, suporterii au ţinut în mâini steaguri tricolore şi afişe cu mesaje precum “Eroii nu mor niciodată” şi au scandat: “Timişoara”, “Păcat de sângele vărsat”!.
Ajunși în faţa Catedralei Mitropolitane, cei prezenţi la marş au aprins candele pe treptele lăcaşului de cult. Ulterior, manifestanţii au pornit spre Piaţa Operei, unde au rostit rugăciunea “Tatăl nostru” şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea martirilor Revoluţiei Române.
În drum spre Memorialul Revoluţiei, suporterii au aprins torţe şi fumigene, tot în cinstea eroilor Revoluţiei. Punctul final a fost Cimitirul Eroilor.
La Timişoara au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “Memorialul Revoluţiei”, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 – 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole