Un nou punct de trecere a graniței în Bulgaria

Astăzi s-a deschis un nou punct de trecere a frontierei România –  Bulgaria. La inaugurare au fost prezenți șefii Poliţiei de Frontieră Române şi Bulgare, precum şi oficialități locale din ambele țări.

De astăzi, județul Constanța este legat de Bulgaria printr-un nou punct de trecere a frontierei. Vama Dobromir – Krushari a fost inaugurată la șase ani de la începerea lucrărilor.
Noul Punct de Trecere a Frontierei funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă și este deschis atât pentru traficul internațional de persoane cât și pentru cel de mărfuri, în limita unei greutăți de 3 tone și jumătate. Programul de funcţionare va fi de la ora 8.00 la ora 20.00.
Aparatura necesară desfășurării activității va fi la stanadarde Schengen și va fi dată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Personalul care își va desfășura activitatea aici face parte din cadrul secției Poliției de Frontiera Băneasa.
Punctul de frontieră Dobromir – Krushari a fost realizat, ca și cel de la Lipniţa -Kainargea cu fonduri furnizate prin intermediul Programului de cooperare transfrontalieră româno-bulgar din perioada 2007-2013.
Conform proiectului, punctul vamal ar fi trebuit să fie funcțional încă din anul 2012.  Dacă acesta nu devenea operațional până la data de 31 decembrie 2018, România trebuia să dea înapoi, aproximativ 6,2 milioane de euro, pentru că nu şi-a îndeplinit partea care-i revenea din acest proiect.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole