Vine gerul năprasnic. Furtună puternică pe mare

Pe litoral temperaturile ating, astăzi, 3-4 grade C.
Administrația Națională de Meteorologie precizează că cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nord, dar și sub formă lapoviţă sau ploaie în celelalte regiuni.
În cea de a doua parte a zilei, ninsorile se vor extinde treptat şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi pe cea de sud-est a Transilvaniei.
Excepţie va face zona litoralului, unde se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei.
Termometrele vor arăta cel mult 5 grade la Iași, 4 la București , Craiova și Galați, 2 la Timișoara, 1 grad la Brașov, 0 la Suceava și minus 1 grad la Baia Mare și Cluj-Napoca.
Minimele, în scădere accentuată, se vor situa, în general, între -14 şi -5 grade.
Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.
ISU Dobrogea atenționează că, din această seară, de la ora 22:00 până pe 8 ianuarie, ora 08:00, pe Marea Neagră va fi furtună puternică, de gradul 6-8.
Mâine, gerul va pune stăpânire pe întreaga țară
ANM atenționează că vremea se va răci accentuat, devenind geroasă ziua în vest, centru şi nord, iar noaptea în toată ţara.
Cerul va fi înnorat și temporar va ninge, pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelalte zone.
În Dobrogea, Muntenia şi Moldova ninsorile vor fi local mai însemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi spulberând zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.
La Constanța, maximele nu vor depăși minus 2 grade iar minimele vor fi de minus 13 grade C.
Sâmbătă va fi ger în toată țara. Va ninge local în sud și în est, iar în rest cerul va fi variabil.

Cele mai Accesate Articole