Români premiați peste hotare

O echipă formată din elevi de clasa a XI-a și a XII-a din Galați a construit cămara inteligentă, un dispozitiv care realizează un management eficient al alimentelor pentru a preveni risipa de mâncare. Proiectul le-a adus elevilor români locul 6 mondial și locul 3 în Europa la Olimpiada Internațională de Robotică.

Vener Andrei, Robert Enache și Alexandra Buruiană sunt cei trei elevi care au creat un robot cu ajutorul căruia utilizatorii își pot organiza cămara cu alimente. Dispozitivul recunoaște diverse date pe care le obține scanând un cod QR. Acesta conține numele produsului, data de expirare și temperatura la care trebuie păstrat alimentul.
Prototipul elevilor poate așeza alimentele pe rafturi în funcție de informațiile pe care le deține și poate recomanda utilizatorilor diferite rețete de gătit, oferind prioritate produselor care urmează să expire mai repede.
Proiectul le-a adus elevilor români locul 6 mondial și locul 3 în Europa la Olimpiada Internațională de Robotică. Invenția celor trei tineri a fost postată și pe pagina de facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării rurale.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole