Localizați prin GPS cu ajutorul internetului

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vine cu un anunț important pentru cei aflați în situații dificile. Aceștia pot fi localizați prin GPS, doar cu ajutorul internetului! Funcţionarea facilităţii de localizare 112 prin web este dependentă de modelul terminalului mobil și sistemul de operare al acestuia.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, prescurtat STS a implementat o facilitate suplimentară de localizare a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă care sună la numărul 112. Acest nou serviciu permite, după primirea în prealabil a acceptului din partea apelantului, transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul mobil. Important în aceste cazuri este ca aparatul să dispună de o conexiune de date activă şi de funcţia de localizare.

“Persoanele aflate în situaţii de urgenţă, care solicită ajutor la Serviciul 112, au o şansă în plus pentru a transmite informaţiile de localizare. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitatea sa de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a implementat o facilitate suplimentară de localizare.  După transferarea cazului către agenţiile specializate de intervenţie, operatorul 112 va reintra în legătură cu apelantul şi îi va transmite acestuia prin SMS un link personalizat pentru geolocalizarea terminalului de pe care s-a efectuat apelul.”, se arată într-un comunicat transmis de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Noua facilitate de localizare 112 prin web este menită să contribuie la îmbunătăţirea informaţiilor privind poziţionarea în teren a apelantului, în situaţiile în care acesta nu poate oferi detalii exacte cu privire la locul în care se află.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole