Acord de cooperare între Constanța și Spania

O nouă reușită pentru Constanța. A fost semnată Declarația de Voință între Comunitatea Autonomă Cantabria din Regatul Spaniei și Județul nostru pentru promovarea relațiilor de prietenie și colaborare între cele două regiuni. Județul Constanța este al doilea din România care semnează un acord de înfrățire cu o regiune spaniolă.

În urma vizitei de lucru efectuate de reprezentanții județului Constanța în Spania, mai exact în regiunea Cantabria, a fost semnat un important acord de cooperare între cele două entități administrative.
Experiența partenerilor spanioli în domenii precum administrația publică, învățământ, cercetare sau agricultură reprezintă un avantaj major pentru colaborarea cu județul nostru. Și protecția mediului sau promovarea turistică sunt sectoare din care se vor putea aplica anumite măsuri și în Constanța.
În perioada următoare vor fi organizate mai multe sesiuni de lucru și schimburi de experiență, astfel încât să se poată identifica oportunități concrete de colaborare între cele două regiuni precum și domeniile prioritare de acțiune. La data de 28 martie 2018, județul Buzău a semnat un accord similar cu Comunitatea Autohtonă La Rioja, fiind și prima dată când un județ din România semnează un accord de înfrățire cu o regiune spaniolă.
Cantabria este o regiune a Spaniei, aflată pe coasta de nord. Punctul central al regiunii este orașul Santander, cu 180.000 de locuitori. Provincia istorică  oferă atracții diverse, de la satele de pescari de pe coastă, până la piscurile înzăpezite ale lanțului muntos Picos de Europa. Această regiune a facut parte din vechea Castilie și a fost un bastion conservator, între înclinările separatiste ale vecinilor de pe coastă. Capitala modernă Santander este o stațiune elegantă și foarte convențională.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole