Jandarmii constănțeni, la datorie de Bobotează

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ şi al Inspectoratului Judeţean Constanţa vor asigura, mâine, măsurile de ordine publică, la ceremonia religioasă prilejuită de Bobotează.
Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale.
Aceștia vor   asigura   măsurile   de   ordine   publică   pe   durata   procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa precizează că militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.
Miile de credincioşi care vor participa la procesiunile şi slujbele religioase  sunt rugați să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie şi să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a obiectelor personale.
 

Cele mai Accesate Articole