17 ambulanțe noi au ajuns la Constanța

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are, de astăzi, 21 decembrie, cu 13 mașini mai mult, iar Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) 4 ambulanțe în plus.
Acestea au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin Programul POR 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacității de intervenţie la urgenţele medicale”.
IGSU are calitatea de autoritate contractantă atât pentru Ministerul Afacerilor Interne cât și pentru Ministerul Sănătății.
Ambulanțele care au ajuns  la ISU „Dobrogea”  și SAJ Constanța sunt dotate cu echipamente specifice celor de tip B2. (Echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului, Aparatură/ echipamente pentru resuscitare – respirație, Aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare–administrare medicamente/ soluții, Materiale sanitare)
Dotarea cu ambulanțe noi va crește capacitatea de reacție și răspuns în situații de urgență și face parte din programul derulat la nivel național de Guvernul României prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgență.
 

Cele mai Accesate Articole