Autospeciale noi pentru Ambulanță și SMURD

De astăzi, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și SMURD au cu 17 mașini mai mult. Atât ambulanțele care au intrat în dotarea ISU „Dobrogea” cât și cele care vor completa flota SAJ Constanța sunt dotate atât cu echipamente pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului, cât și cu aparatură pentru resuscitare și monitorizare.

Moș Crăciun a venit mai repede la Constanța și a adus cu el 17autospeciale noi. Acestea au intrat în dotarea flotei județene.
Această nouă dotare va crește capacitatea de reacție și răspuns în situații de urgență și face parte din programul derulat, la nivel national,  de către Guvernul României,  în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgență.
Atât ambulanțele care au intrat în dotarea ISU „Dobrogea” cât și cele care vor completa flota SAJ Constanța sunt dotate cu echipamente pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului și cu aparatură pentru resuscitare și monitorizare.
În prezent, Ambulanța Constanța are 51 de autospeciale, cele mai noi sunt din 2008, iar cele mai vechi, se află în dotarea unității, de aproximativ 30 de ani! Autospecialele au fost achiziționate prin Programul POIM 2014  – 2020. La nivel național au fost cumpărate peste 1300 de ambulanțe, din care, în această perioadă, 300 sunt distribuite către serviciile de la nivelul fiecărui județ. Achiziția acestora s-a făcut de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate contractantă atât pentru Ministerul Afacerilor Interne cât și pentru Ministerul Sănătății.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole