Program de formare pentru profesori

Zeci de mii de profesori vor intra într-un proces de formare profesională, în cadrul căruia vor învăța cum să predea cu ajutorul dispozitivelor digitale la ore. Totodata, aceștia vor afla cum să organizeze clasa, atât din punct de vedere al așezării elevilor în bancă, cât și al disciplinei.

Peste 400 de specialişti în educaţie au fost selectaţi de Ministerul Educaţiei pentru a deveni formatori naţionali, în cadrul celui mai important proiect de pregătire a 55 de mii de cadre didactice.

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (…) într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspectul ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul învăţării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generaţia aceasta pe care o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Acum, să vedem cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Proiectul va pune la dispoziţia profesorilor şi o platformă online, unde vor găsi peste 7000 de materiale didactice.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole