Crăciun în baza militară

Piloții canadieni aflați în Baza militară Mihail Kogălniceanu, care ne apară spațiul aerian, împreună cu militarii americani vor petrece sărbătorile de iarnă pe meleagurile noastre. Cei 130 de canadieni care participă la misiunile de politie aeriană cu avioanele de vanatoare Hornet încearcă să-și respecte tradițiile și obiceiurile de acasă.

Piloții militari canadieni sunt obişnuiţi să fie plecaţi în misiuni în preajma sărbătorilor, dar asta nu înseamnă că nu vor petrece Crăciunul ca și cum ar fi acasă. În această zi sfântă, vor merge la biserica amenajată în interiorul bazei de la Mihail Kogalniceanu și vor participa la slujba religioasă. Aceasta nu este prima dată când săbătorile îi prind departe de casă, iar anul acesta Moș Crăciun îi va găsi la Constanța.  În ziua de Crăciun, majoritatea canadienilor mănâncă tradiționalul curcan sau șuncă de porc, iar în zonele maritime se mănâncă homar sau scoici.
Alături de piloții canadieni se află și câțiva militarii americani, iar împreună au decorat întreaga bază militară.
Cu ajutorul tehnologiei, Moș Crăciun îi va ajuta pe militari să fie mai aproape de cei dragi.
Baza militară de la Mihail Kogălniceanu a fost construită în anul 2008, pe terenul fostei Brigăzi 34 Mecanizate. Guvernul american a cheltuit peste 60 de milioane de dolari, astfel încât, au fost ridicate peste 50 de clădiri noi, iar vechile cămine ale infanteriştilor constănţeni au fost modernizate la standardele impuse de armata americană. Peste 12.000 de soldaţi americani au fost cantonaţi în toţi aceşti ani la baza militară de lângă Constanţa.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole