Cât costă masa de Crăciun?

Românilor le place să-și cheluiască banii de sărbători. În afară de masa de Crăciun, trec pragul magazinelor în căutarea cadourilor. Aceștia sunt dispuși să scoată din buzunare suma de 600 de lei pentru ca masa de Crăciun să fie așa cum își doresc. Unii însă, nu se mulțumesc doar cu atât și vor ca meniul de sărbători să fie unul special, așa că scot mai mulți bani din buzunar.

Masa de Crăciun este prilejul ideal pentru întâlnirile cu prietenii și familia. O masă tradițională pentru această sărbătoare, la români, constă în sarmale, cozonac, salată boeuf și piftie.
Când vine vorba despre câți bani au cheltuit pentru masa de Crăciun, părerile sunt împărțite. Unii nu se uită la bani, în timp ce alții încearcă să se încadreze într-o anumită sumă. Din păcate, veniturile nu le pot satisface toate dorințele. Din acest motiv, oamenii ajung să cumpere câte puțin din fiecare.
Și la capitolul cadouri bugetul variază. Cele mai cautate produse, pentru a fi oferite sunt articolele de imbracaminte, cosmeticele, parfumurile, dulciurile și jucăriile.
Un lucru este cert. Cu toate aceste cheltuieli, de cele mai multe ori, după sărbători, românul aruncă aproape un sfert din mâncare la gunoi, iar mulţi dintre cei care au primit un cadou sunt nemulţumiţi de el.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole