Ger și viscol la Constanța. Atenție la virozele respiratorii

Reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa spun că aproximativ 150 de persoane, majoritatea copii, au fost internate în ultimele zile cu infecţii respiratorii.
Potrivit medicilor constănțeni, numărul îmbolnăvirilor este aproape dublu faţă de o perioadă obişnuită a anului, ceea ce duce la supraaglomerarea unității medicale.
Cei mai vulnerabili sunt copiii, astfel că secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” a devenit neîncăpătoare.
În secție sunt 75 de paturi în timp ce numărul copiilor internați  este de peste 100.
Specialiștii se așteaptă la un val de îmbolnăviri în perioada următoare având în vedere că meteorologii au anunțat vreme geroasă și viscol la Constanța.
Aerul rece, precipitaţiile și  intensificările de vânt determină infecţii respiratorii diverse  precum rinofaringite, traheobronşite, laringite și pneumonii.
Medicii ne recomandă să purtăm îmbrăcăminte adecvată, să consumăm lichide calde și să evităm aglomerațiile.
De asemenea, la primele semne de boală trebuie să ne adresăm specialiștilor și să evităm automedicația.
De mâine şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.
Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, avertizări Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol pentru mai mult de jumătate din țară.
Codul galben este valabil din această seară, de la ora 22:00, până mâine la ora 20:00.
Vor fi ninsori însemnate cantitativ și local viscolite în  Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură.
Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h.
Codul portocal iu va fi valabil mâine între orele 02:00 si 18:00, în județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Ilfov , Teleorman și în București.
Viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m și local troienind zăpada.
 

Cele mai Accesate Articole