Moș Crăciun urmărit în timp real

Tradiția spune că Moș Crăciun pleacă de la Polul Nord în seara de Ajun și călătorește în jurul lumii pentru a aduce daruri tuturor copiilor. Grație Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospațială, simpaticul bătrânel și sania lui trasă de reni magici au putut fi urmăriți de copiii din întreaga lume, în timp real, pe tot parcursul drumului.

În cea mai mare parte a anului, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială se ocupă cu protejarea spațiului aerian al Statelor Unite și Canadei , însă în luna decembrie, lucrurile se schimbă. Copiii îl pot urmări an de an, în timp real, pe Moșul care vine cu desaga plină de daruri.
Site-ul, cunoscut sub numele de Norad, a început urmărirea bătrânelului din greșeală, în anul 1995. Într-un ziar, publicat în aceea vreme, a apărut un anunț cu “numărul de telefon“ al lui Moș Crăciun. Doar că, dintr-o eroare de print a fost publicat numărul Colonelului Harry Shoup de la agenția americană. Acesta a început să primească sute de apeluri de la copiii curioși de traseul bătrânelului încărcat cu cadouri.  Și uite așa a început o tradiție care rezistă și astăzi.
Urmărirea în timp real se face pe site-ul www.NORADsanta.org și este posibilă grație miilor de voluntari care răspund la mailuri și telefoane.  Anul aceasta , Moș Crăciun a călătorit în jur de 510.000.000 de kilometri la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 km/h. Acesta a vizitat peste 390.000 de case pe minut și a făcut peste 233.000.000 de opriri.
Conform siteului, în România, Moșul a ajuns în ajunul Crăciunului în jurul orei 22.00.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole