Modificări ale legii circulației

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind circulaţia pe drumurile publice. Acesta prevede ca o persoană declarată inaptă din punct de vedere medical, să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră, în termen de o zi de la data constatării. Proiectul de lege a fost adoptat pe 28 noiembrie de către Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Prin urmare, pesoanele care posedă permis de conducere şi sunt declarate inapte medical de către unitatea de asistenţă medicală autorizată, sunt obligate ca în termen de o zi de la data constatării să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră. Mai mult, persoana care posedă permis de conducere şi este declarată inaptă medical nu mai are dreptul de a conduce de la data comunicării acestui fapt.

„Persoana care posedă permis de conducere, declarată inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai mai are dreptul de a conduce de la data comunicării acestui fapt maximum 3 zile lucrătoare, conducătorul este obligat să se prezinte la sediul poliţiei rutiere pentru a preda permisul de conducere, în vederea retragerii acestuia, până la încetarea cauzelor pentru care s-a luat această măsură.”, se arată în proiectul de lege.

De altfel, poliția rutieră are dreptul de a retrage permisul de conducere persoanelor care sunt declarate inapte din punct de vedere  psihologic, iar acesta poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură. Proiectul de lege a fost adoptat pe 28 noiembrie de către Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole