Poveste de viață tulburătoare

Anul se încheie tragic pentru o familie din Neamț. O fată de 16 ani din localitatea Slobozia -Roznov s-a aruncat sâmbătă în râul Bistrița. Totul a pornit de la o ceartă pe care adolescenta a avut-o cu mama ei. Polițiștii încearcă acum să stabilească ce anume a determinat-o pe tânară să se sinucidă.

Tragedia s-a petrecut pe un canal al râului Bistrița, în localitatea Slobozia, lângă oraşul Roznov. O femeie a observat-o pe tânără în timp ce sărea de pe un pod și a anunțat imediat autoritățile care au declanșat căutările.
La fața locului au ajuns echipele ISU care au cercetat apele râului timp de două ore. Căutările au fost oprite pe timpul nopții și reluate duminică dimineață. Pompierii au intervenit cu o barcă și un echipaj de scafandri, iar angajații Hidroeletrica au oprit alimentarea cu apă a canalului pentru a facilita găsirea trupului fetei. După ore de căutări, militarii au descoperit cadavrul în zona hidrocentralei Zăneşti. Andreea avea 16 ani şi locuia împreună cu mama, sora şi fratele ei, în casa unei mătuşi. A rămas orfană de tată când era mică, după ce bărbatul şi-a luat viaţa. În urmă cu doi ani, adolescenta a mai trecut printr-o traumă. Şi ea şi sora ei au fost agresate sexual de un apropiat al familiei, care acum se află în arest la domiciliu. Individul le-ar fi câştigat ușor încrederea, pentru că este un apropiat al mătuşii şi obişnuia să cânte în biserici.
Din primele date, criminaliștii cred că cea mai plauzibilă ipoteză este sinuciderea.
În timpul căutărilor, scafandrii au mai găsit un cadavru aflat în stare avansată de descompunere, care se presupune a fi al unui bărbat în vârstă de aproximativ 78 de ani, care a fost dat dispărut de acasă de o lună și jumătate.
În ambele cazuri, oamenii legii efectuează acum cercetări.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole