Explozie devastatoare în Rusia

Bilanțul victimelor exploziei din Rusia a urcat la 37 de morți. Deflagrația a afectat 48 de apartamente dintr-o clădire de 10 etaje aflată în oraşul industrial Magnitogorsk. Comisia pentru Investigații a informat că ancheta se află în curs de desfășurare.

O întreagă scară a unui imobilul de nouă etaje s-a prăbuşit în explozia survenită luni dimineaţă la Magnitogorsk, un oraş industrial situat la 1.700 km est de Moscova. Deflagrația a avut loc în urma unei scurgeri de gaze, soldată inițial cu 26 de morți. Au fost distruse 48 de apartamente în care locuiau circa 100 de persoane. Bilanţul persoanelor decedate a crescut în mod progresiv în ultimele zile până la 37, în timp ce echipele de salvare se luptă cu gerul pentru a recupera oamenii prinşi sub dărâmături. Printre cei decedați se află și 6 copii. Echipele de intervenție au reușit să salveze marți, la temperaturi care ating -27 de grade, un bebeluș în viață. Acesta este în stare gravă, dar stabilă cu traumatism cranian și mai multe fracturi.

“Acţiunile la faţa locului continuă”, adaugă într-un comunicat ministerul, precizând că, în ultimele 24 de ore, au fost degajate dărâmăturile de pe 800 de metri pătraţi şi încărcate în 50 de camioane.

Comisia de Investigaţii a Rusiei, care anchetează crimele majore, a declarat că încă investighează cauza exactă a exploziei.
Potrivit comisiei, nu au fost găsite urme de explozivi la locul respectiv. Informaţiile iniţiale făceau referire la o explozie de gaze care sunt relativ comune în Rusia din cauza infrastructurii vechi şi a reglementărilor de siguranţă insuficiente în legătură cu utilizarea gazelor. Situată într-o regiune al cărei subsol este bogat în minerale, Magnitogorsk, care are 400.000 de locuitori, adăposteşte una din principalele oţelării ale Rusiei. El este considerat unul dintre oraşele cele mai poluate din lume.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole