Furt într-o biserică din Capitală

Sițuație mai puțin obișnuită într-o biserică din București, chiar de revelion. În loc de slujba de Anul Nou, în lăcașul de cult a început o anchetă, deoarece au dispărut banii din cutia milei. Poliţiştii îi caută și acum pe hoţi. Potrivit acestora, făptașii s-ar fi ascuns seara în biserică şi s-ar fi făcut nevăzuţi dimineaţă, când preotul a deschis lăcașul.

În noaptea de Revelion, a fost reclamat, la Poliţia Capitalei, un furt din biserica „Sfântul Dumitru”, de pe Şoseaua Colentina.
Potrivit Poliţiei Capitalei, hoţii ar fi furat toţi banii din cutia milei, donaţi de enoriaşi în ajunul Anului Nou. Potrivit reprezentanților lăcaşului de cult, după slujba din ajunul Anului Nou, biserica a fost închisă, iar sistemul de alarmă pornit. Cu toate acestea, hoții au luat banii și s-au făcut nevăzuți.

“Preotul care vine de dimineață a sesizat că cutia din altar, în care se puneau banii a fost scoasă afară cu capacul desfăcut. Cred că mai mult de 100 de lei nu a fost în cutia respectivă, depinde de enoriașul care a făcut donația”, a precizat Marin Ion, consilier Biserica Colentina

Când a descoperit lipsa, preotul a anunţat poliţia. Astfel că, în loc de slujba de Anul Nou, în Biserică a început ancheta. Enoriaşii nu au avut răbdare să se termine investigaţia şi au plecat. Pentru a-i găsi pe hoţi, poliştii caută acum imagini pe camerele de supraveghere din apropierea bisericii.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole